Vitaminele si mineralele iti pot sustine refacerea fizica. Insa daca te bazezi prea mult pe pilule si capsule, va trebui sa-ti regandesti strategia. Prea multi culturisti cumpara diverse tipuri de suplimente fara sa-si fi planificat un program nutritional. Daca dieta nu este corecta, suplimentele sunt inutile si nu apar castiguri de masa musculara. Deci inainte de a introduce administrarea acestor suplimente stabileste-ti ordine in nutritie.
De asemenea fii sigur ca suplimentul pe care ti-l administrezi cuprinde toate vitaminele si mineralele necesare. Mineralele sunt importante deoarece multi culturisti evita folosirea produselor nutritionale. Doze suplimentare de vitamine C si E pot fi foarte bune, deoarece actioneaza ca antioxidanti puternici, care sustin refacerea fizica. Creatina monohidrat actioneaza foarte eficient mentinand hidratarea intramusculara si marind forta de contractie.
Tragand linie –-  se poate spune ca nu exista nici o indoiala ca majoritatea culturistilor s-ar putea antrena mai intens, mai frecvent si mai eficient daca ar intelege rolul pe care il joaca nutritia in prevenirea supraantrenamentului.
Cei care sustin reducerea frecventei antrenamentelor ar trebui sa se concentreze in primul rand pe dieta persoanei pentru a fi siguri ca nu acesta este factorul principal care intervine in supraantrenament.