Este derivat dintr-un mic palmier care crteste in Florida si Carolina de Sud. A castigat notorietate datorita efectelor benefice asupra ‘hiperplaziei prostatice’, o afectiune care apare la barbati trecuti de 50 de ani. Constituentii activi inhiba conversia testosteronului in dihidrotestosteron (DHT). Se presupune ca acest produs este implicat in aparitia hiperplaziei prostatice.
Ceea ce ii intereseaza pe culturisti sunt rezultatele unui studiu care a dovedit efectul antiestrogenic. Din nefericire, acelasi studiu a mai aratat ca acelasi produs blocheaza de asemenea receptorii testosteronului.
Astazi suplimentele pe baza sau avandf ca ingredient principal Saw Palmeto sunt extrem de accesibile din punct de vedere al costurilor. De asemenea trebuie sa urmariti cu atentie ce efecte are asupra Dvs. pentru ca se pare ca acest produs a beneficiat de o reclama mult prea zgomotoasa fata de ceea ce este in realitate. Se pare ca acest produs este departe de ceea ce ar insemna un supliment pentru culturism. Totusi poate fi folosit si se poate dovedi extrem de util pentru protectia prostatei.
DOZAJ: Doza recomandata de Saw Palmeto in scopul evitarii aparitiei hiperplaziei prostatice este de 160 mg de doua ori pe zi.