Cred ca stiti deja „cateva lucruri” despre suplimente. Astfel, probabil ati deschis aceasta carte intrebandu-va ‘Ce este nou si excitant in domeniul suplimentelor de culturism – ce imi poate spune un autor proeminent din ceea ce eu nu stiu inca’. In cele ce urmeaza va voi prezenta unele tendinte noi din industria suplimentelor.

DE UNDE VIN

Poate ca am prezentat deja in unele din articolele anterioare lucruri spectaculoase despre diferite suplimente…  Au aparut unele descoperiri uimitoare pe care sunt nerabdator sa vi le ofer! Inainte de aceasta trebuie sa-ti spun de unde am pornit si, deasemenea, iti voi impartasi opinia mea cu privire la ceea ce este bun sau rau in lumea suplimentelor.
Cum imi formez opinia? Iau un numar de elemente diferite in consideratie cum ar fi: studii stiintifice, interviuri cu cercetatori si medici sportivi ca si discutii cu atleti si culturisti si propria mea experienta personala cu un anumit produs. Dupa acesti factori dau verdictul daca un supliment este eficient sau nu. Cand spun despre un anume supliment ca este /// eficienta aceasta nu inseamna ca este un fapt stiintific acceptat de catre orice expert din lume.In unele cazuri stiinta este incompleta si nu s-au putut trage concluzii clare. Atletii sunt cu un pas inaintea oamenilor de stiinta. De exemplu, atletii au descoperit efectele puternice ale steroizilor cu mult inainte ca medicii si certetatorii sa fie convinsi de aceasta. Deci daca se ignora ‘lumea reala’ si se lua in considerare doar ceea ce este stiintific, s-ar fi crezut ca steroizii nu imbunatatesc intr-adevar performantele atletice si castigul de masa musculara.
Exista cazuri cand trebuie sa iei in considerare studii stiintifice. In prezent sunt un ‘teoretician al culturismului’ – incerc sa pun cap la cap informatiile, exact ca un detectiv care incearca sa rezolve un caz.
Din nefericire, daca am astepta ca sa existe o majoritate de opinii in lumea stiintifica inainte de a face noi o miscare, probabil ca am astepta la nesfarsit. Va dati seama ca inca multi oameni de stiinta nici acum nu sunt convinsi de beneficiile pe care le aduce aportul suplimentelor de vitamina C, desi sute de studii o demonstreaza. Oamenii de stiinta isi au rolul lor, eu il am pe al meu. Acest rol este de a va transmite ultimele noutati in domeniul suplimentelor de culturism si a va invata sa deosebiti ce ‘merge’ de ceea ce nu ‘merge’.
In aceasta sectiune eu am legat dovezile stiintifice de propriile mele opinii si convingeri ca si de bunul simt.
Trebuie sa mentionez din capul locului ca am o companie care vinde suplimente – exist in aceasta industrie de ceva ani. Aceasta nu inseamna ca analizele din aceasta sectiune nu sunt corecte si cinstite. Majoritatea produselor pe care le prezint nu sunt vandute de compania mea  Adevarul este ca as putea vinde orice supliment as dori. Sunt invadat in fiecare saptamana de oferte de la diferite companii, oameni de stiinta, inventatori, deoarece acestia doresc ca eu sa le promovez produsele. Le ofer o prezentare a acestor produse, pe unele le incerc chiar eu, insa nu introduc decat rar in vanzare unele din aceste produse prin compania mea. Nu este stilul meu sa vand produse in care nu cred!
Nu recomand sa folositi toate supliementele pe care le prezint ca fiind eficiente. Exista cai sa determini care din ele iti ofera maximum de beneficii. In raport cu scopurile tale particulare (castig de masa musculara/castig de forta/pierdere in greutate/imbunatatirea performantelor atletice). Deasemenea vei tine cont si de banii pe care esti dispus sa ii investesti in aceste produse.
Desi vorbesc despre suplimente la modul general in capitolul 10 iti voi prezenta marcile existente si voi particulariza discutia pentru fiecare. Daca noile suplimente vor trece proba timpului, ramane de vazut peste unul sau doi ani – daca ele vor da rezultate favorabile atat in studiile stiintifice cat si in aplicarea in practica reala (‘real world’). Exista sanse ca unele suplimente vor trece proba timpului (altfel AR FI FOST MENTIONATE IN ACEASTA SERIE DE ARTICOLE)).