Situatie: Am discutat cu un nutritionist de la un ‘centru de sanatate’ care, dupa ce mi-a facut o analiza a parului mi-a spus ca nu prezint deficite ale vreunui nutrient si astfel mi-as risipi banii daca as dori sa-mi administrez suplimente. Aceasta persoana spunea ca nu este nevoie de consumarea suplimentelor, decat daca exista deficite ale unor elemente nutritive. Este posibil sa-mi obtin toti nutrientii din dieta?
Probabil ca nutritionistul pe care l-ai platit pentru analiza a avut bune  intentii, insa este … un idiot! Analiza parului nu este o metoda stiintifica sigura de a evalua deficitele nutritionale. Chiar daca nu ar exista intr-adevar deficite nutritionale, aceasta nu inseamna ca nu poti beneficia de administrarea suplimentelor.
‘Vechea scoala’ nutritionista considera ca suplimentarea trebuie administrata doar in situatia in care exista deficiente de vitamine si minerale. Suplimentarea moderna este centrata pe o filozofie complet diferita – adminstrarea unor cantitati suplimentare ale unor nutrienti produce efecte pozitive care nu pot fi obtinute prin dieta normala cea mai echilibrata.