Daca mergi de ceva timp la sala probabil ca ai observat deja la un moment cu colegii sau prietenii de sala s-au deschis discutiile despre suplimenteler proteice si respectiv proteina din zer, ca dealtfel si efectele ei legat de cresterea masei musculare.
Dacă sunteți de ceva timp in lumea / zona culturismului sau a fitnessului, poate ca v-ati intrebat legat de unele din aceste discutii de ce se vorbeste atat de laudativ de proteinele din zer? In cele ce urmeaza va vom prezenta mai multe despre acest subiect- adevaruri si mituri despre proteinele din zer.
CE ESTE DE FAPT PROTEINA DIN ZER SI DE UNDE VINE?
Când partea lichidă a laptelui este separată în timpul procesului de obtinere/fabricatie a brânzei, apare proteina din zer. Este foarte de simplu. Laptele conține 80% cazeină și 20% zer. Și, există fractiuni proteice foarte benefice în acea cantitate izolată separată de zer. De aici și numele: proteină izolată din zer.
Zerul este ceea ce se găsește în „partea” apoasă din lapte și/sau iaurt. De fapt, dacă ați tras vreodată înapoi partea de sus pe o ceașcă de iaurt și ați observat reziduul lăptos de deasupra, acesta este de fapt zerul.
CE POATE FACE PROTEINA DIN ZER PENTRU MINE?
Deoarece zerul conține proteine, acest fapt a generat in timp o intraga industrie a pulberilor proteice din zer , usor de preparat si consumat ! Dar există multe alte motive pentru a introduce proteina din zer în dieta Dvs. de zi cu zi.
Proteina din zer conține mulți nutrienți importanti și este una dintre cele mai studiate studiate proteine din lume. Studiile au evidentiat modul în care poate contribuie la creșterea forței și a masei musculare, în timp ce poate contribui de asemenea si la diminuarea stratului de grasime.
În organism, proteinele sunt folosite la cladirea muschilor și pentru recuperare dupa antrenamente intense. Proteinele ajută la crearea enzimelor și hormonilor și acționează de asemenea pentru reglarea diferitelor reactii chimice de la nivelul corpului. La nivelul musculaturii , cartilagiilor, pielii , sangelui si oaselor proteinele sunt un element foarte important. Conțin aminoacizi esențiali, care sunt absorbiți rapid in corp.