Principalul beneficiu din numarul crescut de mese de-a lungul unei zile este capacitatea de recuperare crescuta dupa antrenamente fizice intense.
Gandeste-te, daca consumi curent patru mese zilnice, ca doua mese suplimentare vor avea un impact crescut asupra cresterii nivelului energetic si a dezvoltarii musculare prin aportul suplimentar de proteine si nutrienti.
Nu fa greseala sa crezi ca a mari aportul alimentar in cadrul unei mese si nu a mari numarul meselor, este solutia convenabila pentru a obtine bune rezultate. Aceasta ar duce doar la supraincarcarea digestiei si convertire in grasimi.
Cercetari pe diabetici au aratat ca o frecventa crescuta a meselor determina niveluri stabile de glucoza in sange, absorbtie optima a principiilor alimentare, o rata metabolica crescuta. Pentru a obtine performante optime culturistii necesita 6 mese bine echilibrate si cu aport redus caloric pe fiecare masa. Va fi mai convenabil daca trei mese vor fi inlocuite cu preparate de tip MRP (Meal Replacement Powders – „Inlocuitori de Mese”).