Extractul de ceai verde ajuta la slabit. Nu este o potiune magica impotriva obezitatii , dar ajuta. Cercetatorii sunt de parere ca substantele din ceai numite catechine sunt ingredientele active care lupta impotriva grasimilor. Un anumit tip de catechine (epigalocatechin-3-galate) are o eficacitate deosebita in sprijinirea termogenezei ( cresterea consumului caloric si accelerarea slabirii). Insa extractul de ceai vrede are si alte efecte benefice la adresa sanatatii: reduce moartea celulelor dupa un atac cardiac sau infarct si accelereaza refacerea.  In urma unui atac cardiac cantitatea de oxigen si nutrienti care ajunge la inima si creier se reduce, ceea ce genereaza distrugere celulara ireversibila si moartea celulara. Ceaiul verde mai contine si antioxidanti care protejeaza celulele de distrugerile cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt substante nocive produse natural in timpul metabolismului care cauzeaza distrugerea membranelor celulare si si a AND-ului si sporesc riscul aparitiei de boli cardiace, cancer sau imbatranire prematura. Cercetatorii japonezi – in cadrul unui studiu de 11 ani pe mai mult de 40.000 de japonezi au descoperit ca consumul regulat de ceai verde reduce rata de deces indiferent de cauza, precum si de aparitie a bolilor cardiovasculare. Ceaiul verde este o planta incredibila , cu nenumarate efecte la adresa sanatatii. (Journal Medicinal of Foods).

 ULEIUL DE MASLINE SCADE TENSIUNEA

Persoanele care traiesc in tari mediteraneene cum ar fi Italia, Spania sau Grecia prezinta rate mai scazute de aparitie a bolilor arterei coronare, atac cardiac si infarct decat cele din Europa de Nord si Statele Unite. Unii medici sunt de parere ca dieta mediteraneana, bogata in carne slaba, cereale integrale, fructe, legume, ulei de masline si vin –poate avea un rol important in acest sens. Cercetatorii spanioli au studiat efectele consumului moderat de ulei de masline asupra grasimilor din sange, indexul masei corporale si a tensiunii arteriale la barbatii din Europa centrala si de nord.S-a demonstrat ca uleiul de masline cauzeaza scaderea cu 3 procente a tensiunii arteriale sistolice, dar nu are absolut nici un efect asupra celei diastolice. Acest studiu a aratat ca un consum moderat de ulei de masline poate reduce tensiunea arteriala.