Credeţi-mă că nu există suplimente sau medicamente magice care să te transforme din Burger King în Leonidas King fără să existe sânge, sudoare şi lacrimi. Nu există scurtături şi secrete. Răspunsul constă într-un program nutriţional bine conceput/proiectat din start şi într-un regim inteligent de exerciţii.
Sunt necesare două lucruri: 1) echilibru şi 2) consistenţă.
Pentru a vedea şi a simţi rezultate trebuie să mâncaţi sănătos şi să vă supuneţi unor antrenamente, ca parte a stilului de viaţă şi nu doar ocazional în funcţie de dispoziţie. Trebuie să atingeţi un echilibru între ceea ce mâncaţi şi programul de exerciţii pe care îl practicaţi. Sănătatea şi programul de fitness nu sunt un “sprint” ci un maraton la care toţi ar trebui să participăm.
 Nu este nevoie să aplicaţi numeroasele planuri nebuneşti care sunt imposibil de urmat pe termen lung şi care sunt chiar nesănătoase. Cea mai bună abordare este consumul zilnic de alimente proteice cu un conţinut redus de grăsimi (carne de curcan, peşte, carne de pui, ouă, zer), consumul de legume (broccoli, spanac), cereale (seminţe de Quinoa, orez brun, pâine Ezekiel), fructe (mere, pere, portocale) şi o cantitate redusă de grăsimi esenţiale (ulei de măsline, ulei de peşte, alune, avocados). Ar trebui să încercaţi o medie de 5-7 mese zilnic, cu un interval între ele de 2-3 ore, fiecare dintre ele conţinând proteine pentru creşterea musculară şi refacere, legume pentru vitamine, fibre, grăsimi esenţiale, cereale şi fructe pentru aport de energie. Totalul caloric ar trebui să fie maxim 10-12 ori masa corporală în cazul în care se urmăreşte reducerea grăsimilor, de 13-15 ori masa corporală în cazul în care se urmăreşte menţinerea masei musculare şi de 16-20 ori masa corporală în cazul în care se urmăreşte creşterea masei musculare. Varietatea este foarte importantă în condiţiile în care fiecare aliment are propriul său profil nutriţional.
 Echilibrul este cheia şi în ceea ce priveşte ecuaţia antrenamentului. Va trebui să incluzi minim 2-4 zile pe săptămână de sesiuni de antrenament cu greutăţi pentru a atinge două obiective: construcţia masei musculare şi creşterea forţei musculare  asociate cu stimularea ratei metabolismului. Ar trebui incluse şi exerciţii tip cardio timp de 3-5 zile pe săptămână pentru a stimula circulaţia, a reduce grăsimile şi a optimiza sănătatea inimii. Exerciţiile de stretching sunt deasemenea importante pentru capacitatea de a induce relaxarea, de a creşte flexibilitatea şi a ajuta la recuperare şi la reducerea oboselii.