GLICOGEN-ul – este forma principala de stocare a energiei provenite din carbohidrati in muschi si ficat. In plus, cand concentratia de glicogen este maxima in muschi acestia au aspect de ‘umflati in volum’ (‘full/pumped’).
GLUCAGON-ul – este hormonul responsabil de mentinerea nivelului sanguin de zahar. Cand nivelele de zahar sanguin sunt prea reduse, glucagonul activeaza productia de glucoza in ficat si regleaza eliberarea de glicogen in celulele musculare. Poate duce, in final la catabolizarea proteinelor musculare in scopul producerii glucozei. Este un puternic hormon catabolic.
GLUCOZA-ul – este cea mai simpla molecula de zahar. Este principalul zahar din sange si este combustibilul de baza al organismului. Carbohidratii complecsi sunt transformati in glucoza. Consumul in exces de glucoza duce la formarea acizilor grasi si a trigliceridelor de catre ficat si tesutul adipos. Datorita absorbtiei rapide este utilizata ca agent de revigorare si intarire in multe formule medicinale. Un influx masiv de zahar determina secretia unei mari cantitati de insulina, care se elibereaza rapid in sange.