Ce este piruvatul si care este actiunea sa?
Pyruvatul este  compus in mod natural in organism prin metabolizarea zaharului si amidonului. Este produsul care permite intrarea in ciclul Krebs, prin care prin intermediul unor reactii chimice si enzimatice organismul produce energie (ATP si precursorii). Alaturi de pyruvat sunt implicati si alti compusi. Pyruvatul actioneaza prin stimularea ‘respiratiei celulare’ sau a cantitatii de energie pe care o utlizeaza mitocondriile. De asemenea reduce productia de grasimi a corpului, unele studii aratand ca ar reduce tesutul adipos chiar fara exercitii fizice.
Initial a fost conceput de Laboratoarele Abott ca medicament pentru slabire, insa dupa aparitia noii legi a suplimentelor in 1984 a fost lansat pe piata ca supliment nutritional.
Studiile arata ca este un produs eficient atat in reducerea grasimilor cat si in imbunatatirea performantelor sportive; intrebarea la care nu s-a raspuns pana acum din pacate este legata poate de cel mai important aspect al pyruvatului- care este dozajul optim legat de administrarea pyruvatului?