Eficienta pe care o prezinta suplimentele existente pe piata tine si de modul in care sunt oferite organismului ingredientele care fac parte din formula suplimentului.
Unul din motivele pentru care multi din cei care se antreneaza cu greutati au obtinut rezultatele pe care le asteapta este legat si de faptul ca consumul acestor produse nu are loc intr-o forma care sa le faciliteze maximum de eficienta. Eu insumi uit sa iau suplimentele exact la ora la care sunt programate desi sunt constient de importanta administrarii dozei la intervale bine definite pentru a optimiza eficienta lor.
Majoritatea suplimentelor sunt eliminate din organism in interval de ore (spre deosebire de medicamente). Deci este important ca de-a lungul zilei sa se administreze multiple doze pentru a mentine la nivele ridicate substanta activa in organism.
Din nefericire nu se pot administra doze din mai multe suplimente pe parcursul intregii zile in acelasi timp. Aceasta ar cauza o proasta absorbtie la nivel intestinal si nivele scazute sanguine ale substantelor active.
Cercetatorii din industria farmaceutica incearca sa puna la punct sisteme sofisticate de suplimente cu ‘eliberare lenta in timp’. Ele permit ca o singura doza luata pe zi sa fie eliberata in sange pe tot parcursul zilei. Aceasta face ca administrarea suplimentelor sa fie confortabila, iar eliberarea elementelor nutritive cheie pe o perioada mare de timp va creste efectele pozitive ale multor produse.

 

#1000G28