BORUL – ASPECTE LEGATE DE IMPORTANTA ACESTUI MINERAL

Dacă ar fi ipotetic să mergi pe stradă și să întrebi in mod aleator oamenii daca au auzit sau ce iti pot spune , probabil vei descoperi că 9 din 10 persoane nu au nicio idee despre bor. Să fim sinceri, nu este un super-ingredient sau ceva foarte „interesant”. Borul are totusi câteva beneficii uimitoare și din aceste motive este recomandat de trecut pe lista suplimentelor de zi cu zi.

Deși borul este din punct de vedere tehnic un mineral, nu este considerat esențial. Acest lucru este interesant, deoarece beneficiile care pot fi experimentate prin utilizarea acestuia sunt extrem de avantajoase. Mai jos veți găsi trei beneficii ale borului și modul în care acestea vă pot face să vă simțiți mai bine zilnic.

1. Contribuie la cresterea nivelului de testosteron

Domnilor, am niște vești proaste. Toate aceste mari câștiguri pe care le-ați avut în adolescență și in jurul varstei de 20 de ani, sunt pe cale să inceapa sa se estompezi usor – usor. Chiar în jurul vârstei de 30 de ani, nivelul de testosteron începe să scadă. Când se întâmplă acest lucru, aveți două opțiuni – remediați situatia sau ignorati-o. Dacă veti ignora problema nivelul de testosterone din corpul Dvs. Va continua sa scada; aceasta poate provoca oboseală, pierderea de masa musculare, insomnie, disfuncție sexuală, slăbiciune, boli osoase și multe altele. Vi se pare ceva distractive in toate acestea? Cu siguranta nu. De fapt, o buna parte din cei care au/experimenteaza nivele scazute de testosteron sunt deja in pragul depresiei.

Suplimentarea cu bor vă poate ajuta să va creșteți nivelul de testosteron in mod natural și să vi-l mențineți în limitele normale. Pe lângă faptul că ajută la conservarea și constructia de tesut muscular, testosteronul este vital pentru pentru memorie si multe alte procese de tip cognitiv. Iata deci ca de aportul zilnic de bor este legat nivelul testosteronului.

2. Imbunatatirea functiilor creierului

Utilizarea unui supliment de bor, poate de asemenea, inlatura multe din problemele legate de memorie si tonusul cerebral pe care le-ati putea experimenta atunci cand organismal are o carenta din acest mineral.  Acest lucru poate avea ca rezultat o memorie slabă pe termen scurt, precum și o atenție mult diminuata. Lipsa unei cantitati adecvate de bor ar putea conduce, de asemenea, la probleme de coordonare care ar putea conduce spre intarzierea semnificativa a sarcinilor de zi cu zi.
Un aport suplimentar de bor sau un supliment care include borul poate ajuta la prevenirea deficientelor din acest mineral precum si a potentialelor probleme generate de lipsa acestuia.

3. Suport pentru sanatatea articulatiilor si ligamentelor
A trăi cu dureri articulare nu este deloc placut. De fiecare dată când te miști sa simti ca te doare ceva. Acest lucru vă poate afecta negativ calitatea vieții. Atunci când dieta zilnica este suplimentata cu bor, ingredientul ajută la creșterea concentrației acestui mineral la nivelul articulațiilor si al oaselor , iar aceasta poate ajuta la ameliorarea unei anumite (dacă in intregime) a durerii, contribuind în același timp la îmbunătățirea stării generale de sănătate si a articulațiilor în același timp.

Calitatea vieții tale contează și pe măsură ce îmbătrânim, ultimul lucru pe care dorim sa ni se intample este ca sănătatea și mobilitatea noastră să scadă și să ne facă să ne pierdem libertatea. Prin utilizarea borului, puteți ajuta la prevenirea deteriorării sănătății articulațiilor și menținerea acestora sănătoase, astfel încât să puteți continua să va puteti desfasura in bune conditii antrenamentele ce implica ridicarea unor greutati semnificative la sala.